Κορονοϊός: Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως

Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ σημειώθηκε νέο ρεκόρ επιβεαβαιωμένων κρουσμάτων για τη χώρα αλλά και παγκοσμίως με 201.961 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Εδώ και μία εβδομάδα οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 100.000 σχεδόν καθημερινά, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι περίπου 240.000.

Στην Ευρώπη που τα συνολικά κρούσματα είναι περίπου 12,3 εκατ., ο αριθμός των θανάτων λόγω της COVID-19 αναμένεται να ξεπεράσει τους 300.000, και οι αρχές φοβούνται ότι, παρά τις ελπίδες για ένα νέο εμβόλιο, οι αριθμοί των νεκρών και των περιστατικών κορονοϊού θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς η περιοχή βαίνει προς τον χειμώνα. Με μόλις το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, η Ευρώπη αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τέταρτο των 50,7 εκατ. κρουσμάτων και του 1,2 εκατ. θανάτων παγκοσμίως, ενώ ακόμα και τα καλά εξοπλισμένα νοσοκομεία της αρχίζουν να πιέζονται.

Στη χώρα μας τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 2.384 ξεπερνώντας τα 60.000, ενώ άλλοι 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 866. Παράλληλα 263 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Αναφορικά με το εμβόλιο η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Pfizer και την γερμανική BioNTech και θα υπογράψει συμβόλαιο «τις προσεχείς ημέρες για την αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους κατά της Covid, Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς απαίτησαν με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας  αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων. Η κινητοποίηση, που έγινε με όλα τα μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την Υγεία. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σχολίασε:

«Σήμερα, Μέρα Δράσης των σωματείων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς, με τους εργαζομένους. Τώρα, πριν η εξάπλωση της πανδημίας πάρει ακόμη πιο ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η κυβέρνηση να κάνει τα αυτονόητα: Προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών για να θωρακιστούν τα δημόσια νοσοκομεία, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς, για να μπει φρένο στη μαζική εξάπλωση του ιού. Η ευθύνη γι’ αυτά είναι όλη δική της!».

Την ώρα που απαιτείται πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις και επίταξη των ιδιωτικών δομών, η μεν κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει και να εγκληματεί απέναντι στο λαό, τα δε άλλα κόμματα συνεχίζουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, όπως με προτάσεις για υπουργούς κοινής αποδοχής, που –αν μη τι άλλο- επιβεβαιώνουν την κοινή τους βάση ως προς την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Αποδεικνύεται ότι τις ανάγκες του λαού για ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπορούν να τις υπερασπιστούν ούτε η σημερινή κυβέρνηση ούτε οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που μας έφεραν ως εδώ και είναι υπόλογες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο αγώνας για την υγεία δεν μπορεί να περιμένει κι αυτό είναι πλέον υπόθεση των εργαζομένων, των υγειονομικών, όλου του λαού.

Δείτε ακόμα...