Κορονοϊός: Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως

Κορονοϊός
Πηγή: Eurokinissi

Ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ και τους 410.000 θανάτους, παραμένοντας η χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

Περίπου 120.000 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομείο με Covid-19, διπλάσιος αριθμός από αυτόν στο προηγούμενο κύμα.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θανάτων είναι πιθανό να φτάσει τις 500.000 μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. “Θα χρειαστούν μήνες για να αναστρέψουμε την κατάσταση”, πρόσθεσε.

Στην Ευρώπη η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται με τις περισσότερες χώρες να παραμένουν σε lockdown.

Η Ινδία έχει καταγράψει περισσότερες από 10,6 εκατομμύρια μολύνσεις, το δεύτερο υψηλότερο επίσημο σύνολο στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

O ημερήσιος αριθμός μειώθηκε από τον Σεπτέμβριο και το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ινδίας έχει πλέον ξεκινήσει.

Στη Λατινική Αμερική, υπάρχει ανησυχία για μια νέα παραλλαγή του ιού που εξαπλώνεται γρήγορα στη Βραζιλία. Η χώρα έχει περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και το δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Η Αφρική έχει καταγράψει περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια κρούσματα, αλλά η πραγματική έκταση της πανδημίας σε πολλές αφρικανικές χώρες δεν είναι γνωστή, καθώς τα τεστ που γίνονται είναι λίγα.

Μια άλλη παραλλαγή της νόσου που εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική πιστεύεται ότι εμφανίζει ορισμένες ομοιότητες με το νέο στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της ευκολότερης μετάδοσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Νότια Αφρική, με περίπου 1,4 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 39.000 θανάτους, είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο.

Το Μαρόκο, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Τυνησία, η Λιβύη, η Αλγερία και η Νιγηρία είναι οι άλλες αφρικανικές χώρες που καταγράφουν επίσημα περισσότερες από 100.000 μολύνσεις. Η Κένυα είναι η μόνη άλλη χώρα κοντά σε αυτό το όριο.

Πηγή bbc

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...