Συνέντευξη του alt.gr με ιατρό του ΠΓΝ Πάτρας

Νοσοκομείο Πάτρας
Πηγή: Eurokinissi

Το alt.gr επικοινώνησε με μία απ’ τις γιατρούς του ΠΓΝ Πάτρας στο οποίο διακομίσθηκε ο 66χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως μας τονίζει η γιατρός μέχρι να βγουν οι εξετάσεις του 66χρονου αρκετοί απ’ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εκτέθηκαν στον ιό. Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό για λόγους ασφαλείας.

Αυτό δημιουργεί προβλήματα στο νοσοκομείο στην κάλυψη των αναγκών μιας και αρκετοί ιατροί, νοσηλευτές, κτλ δεν εργάζονται. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει και σε άλλα νοσοκομεία.

Όπως μας ενημέρωσε η ίδια η ιατρός:

“Κατ’ αρχάς, υπήρξε μεγάλη προσοχή και προσπάθεια να τηρηθούν όλα τα μέτρα και οι οδηγίες που πήραμε από τον ΕΟΔΥ. Τόσο απ’ τους συναδέλφους ιατρούς στο ΠΓΝ Πάτρας, όσο κι απ’ τους ιατρούς που είχαν εξετάσει τον ίδιο ασθενή πριν διακομισθεί σε εμάς.

Δυστυχώς μέχρι να διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό, υπήρξε μεγάλη έκθεση του προσωπικού του νοσοκομείου (ιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς) με αποτέλεσμα να είμαστε προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό 15 ιατροί από το ΠΓΝΠ. Δηλαδή το 1/5 της παθολογικής κλινικής.

Αυτό δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων στο νοσοκομείο καθώς το προσωπικό που έχει απομείνει δυσκολεύεται να καλύψει τα κενά. Ταυτόχρονα από ότι ακούω έχει κλείσει η παθολογική κλινική του Γ.Ν.Αμαλιάδας για τον ίδιο λόγο, ενώ ήδη έχει αναλάβει να καλύψει με περισσότερες εφημερίες την περιοχή το Γ.Ν.Αγιος Ανδρέας. Δηλαδή, ένα ήδη σοβαρά υποστελεχωμένο νοσοκομείο , χωρίς καμία ενίσχυση. 

Γιγαντώνονται τα χρόνια τα προβλήματα

Τα νοσοκομεία της περιοχής μετράνε πολλά κενά σε οργανικές θέσεις ιατρών και νοσηλευτών. Με κάποιες από αυτές να καλύπτονται με επικουρικό προσωπικό ενώ ακόμα περισσότερες είναι οι ελλείψεις σε ειδικευόμενους.

Η λειτουργία των νοσοκομείων, είναι σε οριακή κατάσταση εδώ και χρόνια. Στο ΠΓΝΠ υπάρχουν 6 κενές κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Για να μιλάμε για «θωράκιση» της χώρας χρειάζεται συνολικά υποστήριξη με προσλήψεις προσωπικού. Επιπλέον, εξασφάλιση εξοπλισμού και υλικών του συστήματος υγείας τόσο των πρωτοβάθμιων δομών, όσο και των περιφεριακών νοσοκομείων. Έτσι, θα μπορέσει να αξιοποιηθεί και το Γ.Ν. Άγιος Ανδρέας για να μπορέσει να υπάρξει αποσυμφόρηση του ΠΓΝ Πάτρας ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια ως κέντρο αναφοράς”. 


Επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση

Σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκαν επιπλέον μέτρα. Αυτά είναι:

  • Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.
  • Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.
  • Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας
  • Για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές.
  • Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...