Κορονοϊός: Σύσταση για 4η δόση εμβολίου στους άνω των 30 ετών

Εμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ
Εμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Σύσταση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με την 4η δόση απευθύνει η Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα. Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό θα ανοίξει τη Δευτέρα 27 Ιούνη.

Οι ειδικοί έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας, η οποία σημειώνεται στο έδαφος της αναστολής και των παραμικρών μέτρων προστασίας ενόψει του τουριστικού «θαύματος». Από στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, προκύπτει ότι μόλις το 15% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας αναφέρει: 

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν τη Δευτέρα 27-6-22».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...