Κορονοϊός: Τα 5 εκατομμύρια πλησιάζουν τα κρούσματα παγκοσμίως

κίνα κορονοϊός

Τα συνολικά κρούσματα από τον νέο κορονοϊό πλησιάζουν τα 5 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα έχουν ανέλθει στα 4.988.994, από τα οποία οι 324.958 πρόκειται για θανάτους και το 1.959.149 για αναρρώσεις. Ακολουθεί η εικόνα στις 5 χώρες με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως:

ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αποτελούν την χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους παγκοσμίως με τα κρούσματα να έχουν φτάσει το 1.570.583 και οι θάνατοι τις 93.533. Μέχρι τις 22 Ιουνίου θα παραταθεί η απαγόρευση των μη απαραίτητων διασυνοριακών ταξιδιών σε Καναδά και Μεξικό. Τα αεροπορικά ταξίδια δεν επηρεάζονται από το μέτρο. Ακόμη, οι κανόνες που σχετίζονται με την ταχεία απέλαση μεταναστών που έχουν συλληφθεί στα σύνορα των ΗΠΑ θα επεκταθούν. Ενώ εξετάζουν και την απαγόρευση ταξιδιών προς την Βραζιλία.

Ρωσία

Στην Ρωσία τα κρούσματα έχουν ανέλθει στις 299.941, ενώ οι θάνατοι στις 2.837. Η χώρα μπαίνει στο στάδιο της σταθεροποίησης μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Ενώ αρκετοί ηγέτες της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων εξαιτίας του πολύ χαμηλού ποσοστού θνησιμότητας.

Ισπανία

Στην Ισπανία τα κρούσματα ανέρχονται στις 278.803 από τα οποία οι 27.778 πρόκειται για θανάτους. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται όπως και οι ημερήσιοι θάνατοι δεν ξεπερνούν τους 100. Ως ένα ακόμη βήμα στην άρση των περιοριστικών μέτρων είναι η δυνατότητα για ομαδικές προπονήσεις, από την αρχή αυτής της εβδομάδας, των συλλόγων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Βραζιλία

Στην Βραζιλία η εξέλιξη της πανδημίας είναι ανησυχητική, καθώς τα κρούσματα αυξάνουν ραγδαία, καθιστώντας την την 4η χώρα σε πλήθος κρουσμάτων. Συνολικά έχουν φτάσει τις 271.885 ενώ οι θάνατοι τις 17.983. Ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν πει ότι τα επίσημα στοιχεία ενδέχεται να υποτιμούν σε μεγάλο βαθμό τον πραγματικό αριθμό θανάτων και μολύνσεων, εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού τεστ στη χώρα. Ο Μπολσονάρο ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει νέες κατευθυντήριες γραμμές που θα προτείνουν τη χρήση χλωροκίνης για τη θεραπεία του COVID-19.

Μεγάλη Βρετανία

Στην Μεγάλη Βρετανία τα κρούσματα ανέρχονται στις 248.818 από τα οποία οι 35.341 πρόκειται για θανάτους. Η απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιούνη έχει φέρει πίεση στους υπουργούς της χώρας από συνδικάτα δασκάλων. Παράλληλα σύγχυση έχει προκαλέσει η, από λάθος, κοινή χρήση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων 300 ιχνηλατών από την εταιρεία Serco, η οποία έχει αναλάβει την ανίχνευση των επαφών θετικών στον κορονοϊό ατόμων ώστε να μειωθεί η εξάπλωση. Αυτό έχει εγείρει ερωτηματικά σχετικά με την παραβίαση των κανόνων προστασίας δεδομένων.

Πηγές: bbc.com, reuters.com, dw.com

Δείτε ακόμα...