Κορονοϊός: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοση του

Έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της covd-19 σε καφετέρια. Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021
Φώτο Αρχείου / Έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της covd-19 σε καφετέρια. Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ / EUROKINISSI)

Μεταξύ των τελευταίων μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοση του για αυτούς που έχουν κάνει δύο δόσεις και είναι άνω των 60 ετών. Μετά την πάροδο του εξαμήνου θα έχουν ένα μήνα περιθώριο για να κάνουν την τρίτη δόση.

Σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr προκειμένου να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την «αναμνηστική» δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού όσοι είναι άνω των 18 ετών. Προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Η τρίτη δόση θα χορηγείται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση που έγινε με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η «αναμνηστική» δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σημειώνεται ότι η «αναμνηστική» δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η «αναμνηστική» δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Δείτε ακόμα...