Κως: Μάχη με τους κοριούς δίνουν οι φαντάροι

Νεοσύλλεκτοι ορκωμοσία
Από τις ορκωμοσίες των Νεοσύλλεκτων της Ε’ ΕΣΣΟ 2020 / Πηγή: ΓΕΣ

Παραμένουν τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους φαντάρους σε όλη την Ελλάδα. Σα να μην έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, έρχονται αντιμέτωποι με τραγικές συνθήκες διαβίωσης και άλλα προβλήματα μέσα στα στρατόπεδα που υπηρετούν.

Το ALT.gr δημοσιεύει την επιστολή που έλαβε από φαντάρο που υπηρετεί στην Κω, που περιγράφει τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν σε Μονάδες της περιοχής:

“Καλησπέρα, στέλνω για να τονίσω ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους φαντάρους στις μονάδες 148TE, 80TE και 80ΜΕΘ.

Οι κοριοί μας έχουν θερίσει. Η σειρά μας είμαστε στο στρατόπεδο εδώ και 6 μέρες άυπνοι. Κάθε μέρα ξυπνάμε με 20 νέα τσιμπήματα κοριών. Έχουμε κάψει κρεβάτια, έχουμε τινάξει σκεπάσματα, έχουμε φέρει ακόμη και συνεργείο απεντόμωσης. ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει δώσει λύση. Η κατάσταση έχει πάρει άλλη διάσταση και η διοίκηση αρνείται να μας δώσει νέα καθαρά σκεπάσματα και στρωματά. Οι φωλιές των κοριών βρίσκονται σε κάθε γωνιά, ακόμη και εντός των στρωμάτων.

Η διοίκηση όμως αρνείται να πάρει την ευθύνη. Αντίθετα ρίχνει την ευθύνη σε εμάς τους φαντάρους λέγοντας πως εμείς φέρνουμε τους κοριούς με τις παραλλαγές από έξω μέσα στο θάλαμο και ότι ξαπλώνουμε με τα άρβυλα και τις παραλλαγές πάνω στα κρεβάτια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι εγκαταστάσεις είναι μέσα στη βρώμα, μέσα στα ακάρεα, μέσα στους κοριούς.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και απευθύνομαι σε εσάς για να ευαισθητοποιηθεί και να κινηθεί ο κόσμος.”

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...