Κως: Οι φαντάροι στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη

Οι φαντάροι στηρίζουμε τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που γίνονται στο φόντο του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη. Οι σκέψεις μας είναι στις δεκάδες οικογένειες που περίμεναν τα παιδιά τους που δεν έφτασαν ποτέ.

Οι ευθύνες για το συγκεκριμένο έγκλημα βαραίνουν την κυβέρνηση, καθώς και όλες τις κυβερνήσεις που από το 2009 που έχουν προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, τον διαχωρισμό του και την πώληση στο ιταλικό μονοπώλιο της «Hellenic Train». Η κατάσταση έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής που υλοποιείται στο δημόσιο, ξεπουλώντας τα πιο κερδοφόρα κομμάτια του δημοσίου, όπως η διαχείριση των μεταφορών, και, παράλληλα κρατώντας τα πιο κοστοβόρα τμήματα της συντήρησης των εγκαταστάσεων στο ελληνικό δημόσιο. Αυτή η πολιτική είναι που φέρει την ευθύνη για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, αυτή η πολιτική είναι που εκτροχίασε το τρένο από της ράγες του, αυτή η πολιτική είναι που δεν μπορεί εν έτη 2023 να εξασφαλίσει ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση για τον ελληνικό λαό.

Από την πλευρά μας σαν φαντάροι βιώνουμε στο πετσί μας αυτή την πολιτική, με τον «κόστος» της θητείας μας να έχει ανέβει κατακώρυφα, με το να μην είναι διασφαλισμένη η δωρεάν μετακίνηση από και προς τα νησιά, με τον «μισθό» μας στα 8,64 ευρώ/μήνα να μην αρκεί ούτε για τους καφέδες μας στο ΚΨΜ.

Η αλήθεια είναι πως είμαστε τυχεροί που σαν φαντάροι δεν θρηνήσαμε θύματα σε αυτή τη τραγωδία μιας και το τρένο αυτό, είναι από τους βασικούς άξονες μετακίνησης από και προς τα στρατόπεδα που κάνουμε την θητεία μας.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως αγαθά όπως η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία μας δεν γίνεται να μπαίνουν στην λογική κόστους-οφέλους, στην λογική της εμπορευματοποίησης που έχουν κατακερματίσει τα πανεπιστήμια μας, τα νοσοκομεία μας, τα τρένα, τα λιμάνια. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως το σύστημα μας αντιλαμβάνεται σαν κόστος και μόνο ως τέτοιο μας αντιμετωπίζει, δίχως να μπορεί πλήρως να καλύψει όχι τις σύγχρονες, αλλά ούτε τις πιο βασικές μας ανάγκες.

Στρατιώτης ΔΒ, Κως

Δείτε ακόμα...