Κοσοβάροι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν Σέρβο

Σημείο ελέγχου της Κοσοβάρικης Αστυνομίας στο δρόμο Λεπόσαβιτς – Μιτρόβιτσα

Κοσοβάροι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον ενός οχήματος που κατευθυνόταν στα σύνορα με τη Σερβία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το Βελιγράδι ανακοίνωσε ότι ένας Σέρβος του Κοσόβου τραυματίστηκε από τα πυρά. Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται ενώ στην περιοχή επικρατεί ένταση εδώ και μήνες, ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ από τη μία και Ρωσίας-Κίνας από την άλλη.

Αμέσως μετά το περιστατικό αυτό, μέλη της σερβικής μειονότητας έστησαν οδοφράγματα μπλοκάροντας τους δρόμους που οδηγούν στα σύνορα με τη Σερβία.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Λεπόσαβιτς και Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο, μια περιοχή όπου ζουν πολλοί Σέρβοι, όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε ένα σταθμό ελέγχου της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις κοσοβάρικες αρχές, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ «για να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο». Η αστυνομία υποστηρίζει επίσης ότι ο οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα όχημα των δυνάμεων ασφαλείας.

Η σερβική κυβέρνηση ανέφερε ότι ένας Σέρβος κάτοικος της περιοχής τραυματίστηκε στο στήθος και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Σερβία.

Η αστυνομία του Κοσόβου δεν έκανε λόγο για τραυματισμούς, διευκρινίζοντας μόνο ότι το αυτοκίνητο «εγκατέλειψε το σημείο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...