Κώστας Θεοδωρόπουλος: «Οι φοιτητές καταδίκασαν την πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά τους»

«Οι φοιτητές καταδίκασαν την πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά τους και παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους» δήλωσε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος ΚΣ της ΚΝΕ και φοιτητής, μιλώντας στο κανάλι «Kontra» για τις φοιτητικές εκλογές. Οι φοιτητές, οι οποίοι κλήθηκαν να ψηφίσουν μετά από 3 χρόνια, ανέδειξαν την Πανσπουδαστική σε πρώτη δύναμη σε όλη τη χώρα.

Οι φοιτητές καταδίκασαν την πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά τους και παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, δυναμώνουν τους συλλόγους και τις διεκδικήσεις τους για κρατική χρηματοδότηση, αναβάθμιση σπουδών, επαγγελματικά δικαιώματα, κόντρα στα σχέδια καταστολής και φίμωσης. Αυτό ακριβώς το μήνυμα είναι που ενοχλεί τη ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα, προσβάλλοντας την επιλογή των φοιτητών, επισήμανε χαρακτηριστικά, φέρνοντας μία σειρά παραδείγματα για τα νόθα αποτελέσματα που δίνει η κυβερνητική παράταξη.

Πρόσθεσε πως στις εκλογές ψήφισαν πάνω από 50 χιλιάδες και οι εφορευτικές επιτροπές, από όλες τις παρατάξεις έδωσαν αποτελέσματα για εκατοντάδες φοιτητικούς  συλλόγους. Η ΔΑΠ/ΝΔΦΚ λέει ψέματα για τα αποτελέσματά της και φαίνεται από το γεγονός πως στο σάιτ της, δίνει αποτελέσματα από 109 συλλόγους ενώ οι σύλλογοι πανελλαδικά είναι 274

Οι φοιτητές εμπιστεύτηκαν την Πανσπουδαστική γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε μπροστά στους αγώνες για να ανοίξουν ξανά οι σχολές και τα Πανεπιστήμια, πάγωσε την Πανεπιστημιακή αστυνομία, ξαναδημιούργησε συλλόγους με εκλογές, διεκδίκησε και συνεχίζει να διεκδικεί κρατική χρηματοδότηση, αναβάθμιση των σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα, κατέληξε. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...