Κουρτς: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να μας εκβιάζει

Πηγή: EUROKINISSI

Το μήνυμα πως η απάντηση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία πρέπει να είναι πάντοτε ξεκάθαρη και ενιαία και ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας εκβιάζει», έστειλε, με συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα πρέπει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τον ‘τουρκικό αναθεωρητισμό’ απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σε σχετική ερώτηση για το ποια θα είναι η στάση της Αυστρίας αν υπάρξουν νέες προκλήσεις από την Άγκυρα απέναντι στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ο Αυστριακός καγκελάριος απάντησε ότι «ελπίζουμε πως θα είναι δυνατό να σταματήσουν αντίστοιχες παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων μελών της ΕΕ από την Τουρκία» και επισήμανε πως «είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι με τους γείτονές μας σε περίπτωση που τέτοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα και να δρούμε συντεταγμένα σε πολιτικό επίπεδο».

Πολλές ευχές και ελπίδες ο κ. Κούρτς, όπως εξάλλου και όλοι οι της ΕΕ αξιωματούχοι. Ο Κούρτς δεν διαφωνεί με την στρατηγική του ΝΑΤΟ-ΕΕ στο να μείνει πάση θυσία η Τουρκία στην ατλαντική συμμαχία, στον ‘διάλογο’ για την συνδιαχείριση των πηγών ενέργειας στο Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, ανάμεσα στην Ελλάδα-Τουρκία.

Δείτε ακόμα...