Κούβα: 27 οι νεκροί και 81 οι τραυματίες από την έκρηξη σε ξενοδοχείο

Πηγή: granma.cu

Μία ακόμα σορός νεκρού ανασύρθηκε το Σάββατο από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Saratoga, μεγάλο μέρος του οποίου καταστράφηκε από έκρηξη την Παρασκευή, αυξάνοντας τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των θυμάτων στους 27 νεκρούς.

«Έχουμε νέο θάνατο, (σορός) ανασύρθηκε από τον τόπο της καταστροφής, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό στους 27» νεκρούς, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δρ. Χούλιο Γκέρα, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο για γυναίκα 57 ετών.

Από τους 81 ανθρώπους που τραυματίστηκαν, 37 συνέχιζαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία χθες, διευκρίνισε ο δόκτωρ Γκέρα. 

«Πρέπει να προχωρήσουμε, μπορεί να υπάρχουν ακόμη σύντροφοι εκεί κάτω, ζωντανοί, κι όσο περισσότερο αργούμε τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να παραμείνουν στη ζωή», είπε επιτόπου ο Ραμίρο Βαλδές, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διοικητής μονάδας ανταρτών στην επανάσταση του 1959.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ εξήρε «την ταχύτητα με την οποία κινητοποιήθηκαν ο πληθυσμός και οι κρατικές υπηρεσίες». «Αυτό που πρυτάνευσε ήταν η αλληλεγγύη», πρόσθεσε, καθώς πολλοί Κουβανοί πήγαν από την Παρασκευή να δώσουν αίμα για τους τραυματίες, πέρα από όσους έτρεξαν αμέσως να βοηθήσουν.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι η έκρηξη οφειλόταν σε διαρροή αερίου κατά τον ανεφοδιασμό του ξενοδοχείου από φορτηγό με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...