Κούβα: Διαμαρτυρία για την επίθεση στην πρεσβεία της στην Ουάσινγκτον

Σημαία Κούβα

Πυρ κατά της πρεσβείας της Κούβας στην Ουάσινγκτον άνοιξε ένας άνδρας, χωρίς, ευτυχώς, να προκαλέσει τραυματισμούς.

Ο ΥΠΕΞ της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ ,κάλεσε την Αμερικανή επιτετραμμένη στην Αβάνα, Μάρα Τεκατς , και της επέδωσε διαμαρτυρία της Κουβανικής κυβέρνησης , αποκαλώντας αυτή την ενέργεια “πολύ σοβαρή τρομοκρατική επίθεση”. Η Κούβα την συνδέει με την “εχθρική πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της, και με την σκλήρυνση του αποκλεισμού, του αμερικανικού εμπάργκο στη χώρα.

«Δεν είναι δυνατό να αποσυνδεθεί μια τέτοια ενέργεια από την επιβολή της πολιτικής επιθετικότητας και εχθρότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας, ούτε από τη σκλήρυνση του αποκλεισμού», του αμερικανικού εμπάργκο στη νήσο, έκρινε ο Κουβανός ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

Η Κουβανική διπλωματική αποστολή έγινε χθες Πέμπτη, στόχος πυροβολισμών που προκάλεσαν ζημιά στην πρόσοψη της, ενώ στο κτίριο βρίσκονταν περίπου 10 διπλωμάτες, οι οποίοι εκτέθηκαν σε σοβαρό κίνδυνο.

Ο δράστης αν και επιδίωξη του ήταν να σκοτώσει, δεν τραυμάτισε κανέναν και συνελήφθη. Σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία , πρόκειται για τον Αλεξάντερ Αλαζα, 42 ετών, κάτοικο του Τέξας.Μετά την άφιξη του Τραμπ στην προεδρεία το 2017, οι διμερείς σχέσεις της Ουάσιγκτον και της Αβάνας, επιδεινώθηκαν ραγδαία.

Για τον Κουβανό ΥΠΕΞ, η επίθεση «ενθαρρύνθηκε από την ολοένα πιο εχθρική ρητορική εναντίον της χώρας μας στην οποία ενέχονται τόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών (σ. σ. Μάικ Πομπέο), όσο και ανώτερα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...