Κούβα: Επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.403 κρούσματα του SARS-CoV-2

Υπουργείο Υγείας Κούβας
Φώτο Αρχείου: Υπουργείο Υγείας Κούβας

Στην Κούβα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.403 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 12 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως εδώ σε 1.118 νεκρούς επί συνόλου 161.997 μολύνσεων.

Από τις νέες μολύνσεις, οι 1.330 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στα 7.625, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών, σημείωσε το υπουργείο.

Στην πρωτεύουσα Αβάνα, επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης, η καμπύλη των κρουσμάτων βρίσκεται σε πτώση (339 κρούσματα σε 24 ώρες). Ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 290,2 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, εξακολουθεί πάντως να είναι ο υψηλότερος στη χώρα.

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης συνεχίζεται στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Σκοπός είναι ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλης (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Η εκστρατεία εμβολιασμού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη σε Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και Ίσλα δε Χουβεντούδ.

Έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση πάνω από 2 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί συνολικά 3,8 εκατ. δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...