Κούβα: Ετοιμάζει τον εμβολιασμό 150.000 εργαζομένων που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή

soberana 02

Η Κούβα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα εμβολιάσει 150.000 εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας ως μέρος της τελικής φάσης μιας κλινικής δοκιμής του κορυφαίου υποψήφιου εμβολίου COVID-19 της χώρας εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων.

Οι δοκιμαστικοί εμβολιασμοί του Soberana 2 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα και στοχεύουν ιατρικό και άλλο προσωπικό υψηλού κινδύνου, ανέφεραν οι αρχές.

«Η Κούβα θα μπορούσε να ανοσοποιήσει 150.000 άτομα αμέσως από το COVID-19, καθώς η δοκιμή φάσης 3 αυτού του εμβολίου δείχνει ότι είναι πολύ ασφαλές», ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων Ροντρίγκο Μαλμίερκα.

Το Soberana 2 βρίσκεται στην τελική φάση μιας κλινικής δοκιμής με τη συμμετοχή 44.000 εθελοντών από τον γενικό πληθυσμό.

Η Κούβα αποτελεί από τα λίγα κράτη που δεν έχουν ξεκινήσει τον επίσημο εμβολιασμό καθώς βασίζεται στην ανάπτυξη του δικού της εμβολίου.

Η ρυθμιστική αρχή της Κούβας για τα ναρκωτικά ενέκρινε την Πέμπτη ένα δεύτερο υποψήφιο για εμβόλιο COVID-19 για κλινικές δοκιμές στα τέλη του σταδίου που ονομάζεται Abdala.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, η χώρα ανέφερε 65.000 κρούσματα και 387 θανάτους, ένα από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν κόσμο.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εμβολιάσει ολόκληρο τον πληθυσμό φέτος με ένα από τα πέντε πειραματικά πλάνα της σε ανάπτυξη.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...