Κούβα: Κλινική δοκιμή σε εθνικό επίπεδο για το φάρμακο NeuroEpo κατά της νόσου Αλτσχάιμερ

Σημαία Κούβα

Η Κούβα θα ξεκινήσει ένα νέο στάδιο κλινικής δοκιμής αντικείμενο της οποίας  θα είναι   φάρμακο με στόχο τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμε και αναπτύχθηκε από εθνικό εργαστήριο.

Η νόσος είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου σε αυτή τη χώρα, ανακοίνωσε το κουβανικό υπουργείο Υγείας σε έκθεσή που δημοσίευσε την  περασμένη Παρασκευή αναφέρει το AFP.

«Στην Κούβα θα ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή τους επόμενους μήνες σε όλες τις επαρχίες της χώρας για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια» του φαρμάκου NeuroEpo σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με ήπιες και μέτριες μορφές της νόσου Αλτσχάιμερ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του, χωρίς να γίνουν άλλες διευκρινίσεις σχετικά με αυτή τη φάση της μελέτης.

Το φάρμακο, ένα σκεύασμα που χορηγείται ρινικά και αναπτύχθηκε από το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM), έφερε «καλά αποτελέσματα στη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών», αναφέρει η ίδια έκθεση.

Μεταξύ των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων της Κούβας, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 160.000 άνθρωποι  έχουν διαγνωστεί με διάφορους τύπους άνοιας, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: ΕΡΤ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...