Κούβα: Στους οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο

Πηγή: granma.cu

Στους οκτώ ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο στην Αβάνα, σύμφωνα με τον ιστοτόπο της εφημερίδας Granma, όργανο της ΚΕ του ΚΚ της Κούβας. Περίπου 30 άτομα νοσηλεύονται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι προκαταρκτικές έρευνες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα, ανέφερε η κουβανική Προεδρία σε μήνυμά της στο Twitter.

Ο πρώτος γραμματέας του Κόμματος στην Αβάνα, Λουίς Αντόνιο Τόρες Ιρίμπαρ, δήλωσε ότι οι εργασίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στο ξενοδοχείο, όπου είναι ακόμα πιθανό να υπάρχουν παγιδευμένοι άνθρωποι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο Τόρες Ιρίμπαρ, μέχρι στιγμής αγνοούνται 13 άτομα.

Ο Αλέξις Κόστα Σίλβα, δήμαρχος της Παλιάς Αβάνας, ενημέρωσε ότι όλα τα παιδιά από ένα σχολείο κοντά στο ξενοδοχείο Saratoga απομακρύνθηκαν και κανένα δεν τραυματίστηκε.

Ο κυβερνήτης της Αβάνας, Ρεϊνάλντο Γκαρσία Σαπάτα, δήλωσε ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται υπό επισκευή και δεν υπήρχαν τουρίστες στις εγκαταστάσεις.

Στο σημείο βρίσκεται ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ Μπερμούντεζ, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μερέρο Κρους και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Εστέβαν Λάσο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...