Κούβα: Τέσσερις νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αβάνας

Πηγή: granma.cu

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο «Saratoga» στο κέντρο της Αβάνας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και μεγάλες υλικές ζημιές, σύμφωνα με κουβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης, με το επικρατέστερο σενάριο να αποδίδει την έκρηξη σε διαρροή αερίου.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στον τόπο της καταστροφής, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους και το ιστορικό Καπιτώλιο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αιτία θα μπορούσε να ήταν έκρηξη αερίου. Πριν από την έκρηξη, γίνονταν εργασίας στις εγκαταστάσεις πριν από τα εγκαίνια του ξενοδοχείου. 

Το Saratoga είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται στο Paseo del Prado. Το νεοκλασικό κτίριο χτίστηκε το 1880 με εντολή του πλούσιου Ισπανού εμπόρου Don Eugenio Gregorio Palicios.

Η ταράτσα του ήταν σημαντικό πολιτιστικό κέντρο τον 20ο αιώνα. Τον 21ο αιώνα, μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση, το ξενοδοχείο άνοιξε το 2005. Είχε 96 δωμάτια, τρία μπαρ, δύο εστιατόρια, μια πισίνα και ένα επιχειρηματικό κέντρο. 

Μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, το ξενοδοχείο Saratoga επρόκειτο να επαναλειτουργήσει σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...