Κούβα: Το αμερικανικό εμπάργκο δυσκολεύει την εκστρατεία ανοσοποίησης

Σημαία Κούβα

Καθυστερήσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της λόγω της ενίσχυσης του εμπάργκο των ΗΠΑ στη χώρα κατήγγειλε την Παρασκευή η Κούβα, η οποία έχει αναπτύξει πέντε υποψήφια εμβόλια για την COVID-19.

«Πρέπει να ειπωθεί πως δεν έχουμε εμβολιάσει περισσότερους Κουβανούς επειδή δεν είχαμε τους απαραίτητους πόρους για να παρασκευάσουμε περισσότερα εμβόλια, ο κόσμος πρέπει να το ξέρει αυτό», τόνισε ο Γιούρι Βαλντές, μέλος του Ινστιτούτου Φίνλεϊ για τα εμβόλια, στη διάρκεια συνεδρίασης του κουβανικού κοινοβουλίου στην οποία είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν ψηφιακά πολιτικοί από χώρες όλου του κόσμου για να συζητηθεί το αίτημα να αρθεί το αμερικανικό εμπάργκο, που είναι σε ισχύ εδω και περίπου 70 χρόνια.

Η ανεπάρκεια δόσεων «δεν οφείλεται στην έλλειψη τεχνικής γνώσης, αλλά στο ότι δεν είχαμε τους πόρους, καθώς είναι μπλοκαρισμένοι» από τις ΗΠΑ, επέμεινε ο επιστήμονας.

Κι αν η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν «πιθανόν δεν έχει τον χρόνο να αναθεωρήσει όλη την πολιτική της έναντι της Κούβας» πρέπει να επανεξετάσει τις διαστάσεις της που αφορούν «τους Κουβανούς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και όλους τους Κουβανούς που είμαστε στη διαδικασία να εμβολιάσουμε», έκρινε.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...