Κοζάνη: Αντί η κυβέρνηση να στέλνει Χρυσοχοΐδη να στείλει εδώ και τώρα γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

Νοσοκομείο Κοζάνης
Φώτο αρχείου / Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης / Πηγή: Eurokinissi

Αντί η κυβέρνηση να στέλνει Χρυσοχοΐδη να στείλει εδώ και τώρα γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Με αυτή τη δήλωση υποδέχθηκαν την είδηση ότι καταφθάνει στην Κοζάνη ο Υπουργός ΠροΠο της Κυβέρνησης της ΝΔ. Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Χρυσοχοϊδη στην Κοζάνη προχώρησε στο παρακάτω σχόλιο:

Αντί η κυβέρνηση να στέλνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για να «επιβλέψει» το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Π.Ε. Κοζάνης να στείλει εδώ και τώρα γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχωθούν με επάρκεια όλες οι Δομές Υγείας, να επιτάξει επιτέλους τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να στελεχώσει με επάρκεια τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, να ανοίξει ΜΕΘ, να προχωρήσει σε μαζικά και δωρεάν τεστ, να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Να κάνει δηλαδή όλα αυτά τα αυτονόητα που τόσο καιρό φωνάζουν και διεκδικούν οι υγειονομικοί και ο λαός της περιοχής μας.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να απολογείται για το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα κινήθηκε με βάση τα «πρωτόκολλα» και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και όχι να κουνάει το δάχτυλο στο λαό της περιοχής σε μια προσπάθεια να μεταθέσει αλλού τις εγκληματικές της ευθύνες και να εμπεδώσει κλίμα καταστολής.

Δείτε ακόμα...