Κοζάνη: Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση έξω απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κινητοποίηση στην Κοζάνη
Κινητοποίηση στην Κοζάνη

Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές που απαιτούσαν να προσεγγίσουν το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο όπου είναι η συγκέντρωση, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών κατά των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη πολιτική. 

Στην Περιφέρεια έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία και οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την αστυνομία που δεν αφήνουν τα σωματεία και τους φορείς να προσεγγίσουν τον πρωθυπουργό για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Τη συγκέντρωση πραγματοποιούν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι καταδικάζοντας την ασκούμενη πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης,  Γουνεργατών-τριων Σιάτιστας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης και τα παραρτήματα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ. 

Στα πανό των συγκεντρωμένων μεταξύ άλλων αναγράφονται: «Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, ΔΕΗ λαϊκή περιουσία», «Απαιτούμε οριστική και βιώσιμη λύση για την τηλεθέρμανση», «Οχι στην απολιγνιτοποίηση, όχι στην ιδιωτικοποίηση, ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για τον λαό».

Δείτε ακόμα...