Κοζάνη: Ένας 37χρονος εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία σε φωτοβολταϊκό πάρκο

Φωτοβολταϊκά. Μονάδα παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο
Φώτο Αρχείου / Φωτοβολταϊκά. Μονάδα παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο / Πηγή: Eurokinissi

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε τη Δευτέρα 13/12/2021, ένας 37χρονος, σε φωτοβολταϊκό πάρκο, έξω από τα  Πετρανά στην Κοζάνη.Το δυστύχημα συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 37χρονος φέρεται να μετέβη στο σημείο μαζί με υπάλληλο τράπεζας προκειμένου να γίνει λήψη κάποιων φωτογραφιών της εγκατάστασης. Παρέμβαση για το γεγονός έκανε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης.

Στο σημείο βρέθηκαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία,

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Παρέμβαση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε την Τρίτη το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης.

Το περιστατικό δηλώθηκε ως εργατικό «δυστύχημα», ενώ τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη διερευνώνται.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Οικοδόμων εκφράζει τη θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 37χρονου εργαζόμενου, και παράλληλα απαιτεί από κάθε αρμόδιο φορέα να διαλευκάνει άμεσα τις αιτίες του τραγικού περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες. Επίσης απαιτεί την ουσιαστική ενίσχυση του ΣΕΠΕ και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας, στα εργοτάξια και τα γιαπιά.

«Ο κατάλογος με τους νεκρούς συναδέλφους δυστυχώς αυξάνεται. Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική λόγο των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια που αποτελούν τις αιτίες για την αύξηση των θανατηφόρων “ατυχημάτων”», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα...