Κοζάνη: Γιατρός και νοσηλευτής πήγαν σε τροχαίο ατύχημα με αυτοκίνητο ΙΧ λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Νοσοκομείο Κοζάνης
Φώτο αρχείου / Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης / Πηγή: Eurokinissi

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Λάβα Σερβίων, στην Κοζάνη, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού. Καθώς το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σερβίων εξυπηρετούσε ήδη περιστατικό προς την Κοζάνη, η γιατρός του Κέντρου Υγείας μαζί με νοσηλευτή υποχρεώθηκαν να μεταβούν στο σημείο με ΙΧ αυτοκίνητο. Αφού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο 22χρονο οδηγό της μοτοσυκλέτας, αυτός μεταφέρθηκε στο «Μαμάτσειο» ΓΝ Κοζάνης, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Να σημειωθεί πως καθώς η υψηλή γέφυρα Σερβίων παραμένει κλειστή, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία μέσω Ρυμνίου.

Ο 16χρονος οδηγός του ΙΧ που συγκρούστηκε με τη μοτοσυκλέτα οδηγήθηκε στο ΑΤ Σερβίων.

Μόλις μία εβδομάδα πριν, τη Παρασκευή 24 Μάρτη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σερβίων και του Περιφερειακού Ιατρείου Βελβεντού, τα προβλήματα των οποίων έχουν οξυνθεί μετά και το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων.

«(…)Με όλη αυτή την κατάσταση μεγαλώνει η αγωνία και η ανασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, που επιτείνεται από τις εξελίξεις με την υψηλή γέφυρα Σερβίων. Φοβούνται για την υγεία τους και για την παροχή επείγουσας ιατρικής με μέσα και προσωπικό λόγω της αύξησης του χρόνου ανταπόκρισης» αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, ενώ μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούσαν να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού της 11ης περιφέρειας ΕΚΑΒ και να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ στα Σέρβια.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...