Κοζάνη: Να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία οι συλληφθέντες στην Καλαμιά

αστυνομικές δυνάμεις στην Καλαμιά Κοζάνης σε κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία οι συλληφθέντες στην Καλαμιά απαιτούν κάτοικοι του χωριού, συνδικάτα και φορείς που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα. 

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται η βουλευτής του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη, η οποία προσπαθεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και το Αστυνομικό Διευθυντή αλλά έως τώρα δεν εμφανίζονται στις κλήσεις. 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε επέμβαση της Αστυνομίας στην Καλαμιά Κοζάνης, για να προχωρήσουν τα σχέδια εγκατάστασης μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου.

Η αστυνομία προχώρησε σε καταστολή και έξι συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε ένας άνθρωπος.  

Όπως κάθε μέρα εδώ και καιρό, οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων. Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας βρέθηκε εκεί για να τους απομακρύνει και να διευκολύνει την έναρξη των εργασιών. Μάλιστα προχώρησε σε σύλληψη κατοίκου τον οποίο οδήγησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από τα γύρω χωριά, Σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατοίκους και να εκφράσουν μαζί τους την αντίθεσή τους στα σχέδια κυβέρνησης – εταιρειών.

Κάτω από την άμεση κινητοποίηση και τα μαζικά χαρακτηριστικά που απέκτησε, σταμάτησαν οι εργασίες των εκσκαφέων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...