Κράτος «παπατζής» για τους φασίστες

Φωτογραφία ντοκουμέντο: ΜΑΤ και Χρυσαυγίτες μαζί λίγο πριν ξεσπάσουν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Φεβρουάριος 2008

Είναι προφανές πως «ο νόμος και η τάξη» στοχεύει στην καταπίεση της εργατικής τάξης. Την άλλη τάξη, την αστική και τα μαντρόσκυλά της, τους φασίστες, ακόμη και όταν οι συνθήκες της επιβάλλουν να τους κρατά στα λαγούμια της, τους έχει «μη βρέξει και μη στάξει».

Η περίπτωση του φυγόποινου εγκληματία χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά είναι χαρακτηριστική. Η ίδια η κυβέρνηση, οι κατασταλτικοί της μηχανισμοί, αστυνομία και δικαιοσύνη, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Αστικά κόμματα και κράτος υπέθαλψαν και ανέχτηκαν το ναζιστικό φαινόμενο για πολλά χρόνια. Το λαϊκό κίνημα φτύνει σήμερα τη στάση τους και αυτοί καμώνονται ότι ψιλοβρέχει.

Όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, οι ειδικές υπηρεσίες τους, με τους μεγάλους κοριούς και τα συστήματα παρακολούθησης, αποδείχτηκαν «μωρές παρθένες» και «εραστές των τύπων και της νομιμότητας» για τη σύλληψη του χρυσαυγίτη. Είναι οι ίδιοι υπηρέτες της αστικής τάξης που έμπαιναν μέσα στα σπίτια για να συλλάβουν συνδικαλιστές στα Γιάννενα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για να χτυπήσουν με πλαστικές σφαίρες νοικοκυρά στο Κουκάκι, με κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι η αποτελεσματική αστυνομία με τις παράνομες προληπτικές σωματικές έρευνες, τις παράνομες προσαγωγές και συλλήψεις των μαθητών.

Όμως, τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και της αστυνομίας αποδείχτηκαν εξαιρετικά αργά, “αποφορτίστηκαν” για τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, όπως παλιότερα με τους υπόδικους της siemens και το χρυσαυγίτη Περίανδρο. Φαίνεται ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους “φορτίζουν” μόνο όταν στρέφονται ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Τζάμπα οι σχεδιασμοί της αντιτρομοκρατικής για τις άμεσες συλλήψεις, όπως μας πληροφορούσαν τα αστικά ΜΜΕ, ενόψει της βεβαιότητας του μη ανασταλτικού αποτελέσματος των καταδικαστικών αποφάσεων.

Κασιδιάρης με στρατιωτική φρουρά

Πρέπει να τονιστούν και οι τεράστιες ευθύνες της εισαγγελέας της δίκης που πρότεινε την αναστολή έκτισης της κάθειρξης των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, επειδή δεν τους θεωρούσε ύποπτους φυγής. Και όμως, ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φυγοδικεί και ο ευρωβουλευτής της έγινε….. «λαγός».

Οι αποφάσεις του Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη, τόσο για το χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, όσο και ως προς την απόρριψη της αναστολής έκτισης των ποινών του διευθυντηρίου της ναζιστικής οργάνωσης, δεν είναι πλυντήριο για τις ευθύνες της δικαιοσύνης. Ήταν αυτονόητες με ένα λαϊκό κίνημα που απαιτούσε δίκιο, παρά την απόπειρα της κυβέρνησης να το τρομοκρατήσει.

Ο λαός δεν ενδιαφέρεται αν ο χρυσαυγίτης Παππάς φυγοδικεί επειδή είχε τη βοήθεια οργάνων του κράτους ή ως αποτέλεσμα της ανικανότητάς του. Εκείνο που γνωρίζει καλά είναι πως οι νόμοι του και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του στοχεύουν τα δικά του δικαιώματα και τους δικούς του αγώνες. Ξέρει ότι το σάπιο σύστημα που κρατά τους φασίστες στα λαγούμια του, θα τους εμφανίζει και θα τους χρησιμοποιεί όταν τους χρειάζεται. Γι’ αυτό συνεχίζει τον αγώνα για την ανατροπή του. Οι αναζητήσεις τους είναι ζήτημα του αστικού κράτους, που μπορεί μέσα στη διαφθορά του να παίζει ακόμα τον ‘‘παπατζή’’ και να αναζητά φως στο τούνελ του ευτελισμού του.

Γ.Π.

Δείτε ακόμα...