Κρεμλίνο: Η ανάπτυξη στρατιωτικής υποδομής των κρατών μελών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας είναι λόγος για να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή

Σχόλιο του Κρεμλίνου σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να φτιάξει στρατιωτική βάση στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε πως η ύπαρξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία είναι λόγος για την ενίσχυση των μέσων διασφάλισης της εθνικής ασφαλείας.

«Η ανάπτυξη στρατιωτικής υποδομής των κρατών μελών της συμμαχίας ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας είναι λόγος για να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας και να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας» επεσήμανε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επεσήμανε χθες, Πέμπτη, πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια τουρκική στρατιωτική βάση στη χώρα, στο πλαίσιο της πρόσφατης υπογεγραμμένης διμερούς Διακήρυξης της Σούσας.

Στόχος μίας τέτοιας κίνησης, όπως εξήγησε, είναι η ενίσχυση της αμυντικής εταιρικής σχέσης.«Αυτό το ζήτημα δεν βρίσκεται εκτός των διατάξεων της συμφωνίας της Σούσας.

Είναι δυνατή η περαιτέρω εξέταση του ζητήματος. Το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων» είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας, παράλληλα, πως διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και του Ρώσου Προέδρου «μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτού του θέματος».

Πηγή: sputnik.gr

Δείτε ακόμα...