Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα υγείας για τους ναυτεργάτες του πλοίου M/V «HEROIC» της «NEREUSSHIPPING» – Ένας νεκρός

Το πλοίο «HEROIC» της ναυτιλιακής εταιρείας «NEREUSSHIPPING»
Φώτο Αρχείου / Το πλοίο «HEROIC» της ναυτιλιακής εταιρείας «NEREUSSHIPPING» / Πηγή: MarineTraffic

Επιβεβαιώθηκε η καταγγελία των ναυτεργατικών Σωματείων  ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ για τα σοβαρά προβλήματα υγείας για τους ναυτεργάτες του πλοίου M/V «HEROIC» της ναυτιλιακής εταιρείας «NEREUSSHIPPING», το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο στους Καλούς Λιμένες στην Κρήτη. Ένα μέλος του πληρώματος πέθανε, ενώ μετά από έλεγχο και λήψη δειγμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι 9 μέλη του πληρώματος σε σύνολο 19, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. 

Θετικός βρέθηκε και ο Α’ Μηχανικός, που είχε μεταφερθεί από το πλοίο με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική γνωμάτευση για τον ναυτεργάτη, που απεβίωσε στο πλοίο.

Με ευθύνη του υπουργείου Ναυτιλίας και με βάση τα μέτρα του ΕΟΔΥ, το πλοίο να προσδέσει σε προβλήτα, να είναι σε καραντίνα με συνεχή έλεγχο από ιατρικό κλιμάκιο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των ναυτεργατών και για την ασφαλή μετακίνηση, σε περίπτωση και άλλου ασθενούς. Να μην γίνει καμία αντικατάσταση μέλους του πληρώματος, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ασφαλούς διαμονής των ναυτεργατών

ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ανέφεραν χθες Κυριακή 18-4-2021:

«Από καταγγελίες των ναυτεργατών μελών του πλοίου M/V “HEROIC” της ναυτιλιακής εταιρείας “NEREUS SHIPPING”, το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο στους Καλούς Λιμένες στην Κρήτη, έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα υγείας για τους ναυτεργάτες.

Συγκεκριμένα στο πλοίο και ενώ βρισκόταν εν πλω απεβίωσε ένας ναυτεργάτης, ο Α’ Μηχανικός με ελικόπτερο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν και άλλοι ναυτεργάτες του πλοίου.

Απαιτούμε με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος του πλοίου από την υπηρεσία του ΕΟΔΥ, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των ναυτεργατών και η έγγραφη ενημέρωσή μας».

Δείτε ακόμα...