«Κροκοδείλια δάκρυα» για τη νέα πολύνεκρη τραγωδία που φέρει την υπογραφή της ΕΕ

Απύθμενη είναι η υποκρισία της ΕΕ για τη νεα πολύνεκρη τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες, που φέρει φαρδιά-πλατιά την «υπογραφή» της απάνθρωπης ευρωενωσιακής πολιτικής για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για τους νεκρούς, την ίδια ώρα που βρίσκονται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ενώ παράλληλα από τις δηλώσεις τους προκύπτει ότι σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν την τραγωδία, για να εντείνουν την καταστολή με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δηλώνει «βαθιά λυπημένος για το τραγικό ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Πύλου, στη νότια Ελλάδα, με τόσες χαμένες ζωές νέων (ανθρώπων)» και προσθέτει πως το ναυάγιο στην Πύλο αποτελεί «μια σπαρακτική υπενθύμιση ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην αδίστακτη επιχείρηση των διακινητών».

Τη «θλίψη» της για το ναυάγιο και τους νεκρούς εξέφρασε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τα κράτη μέλη και τις τρίτες χώρες, για να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες».

«Ανείπωτη θλίψη για τα θύματα, απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα» γράφει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

Δείτε ακόμα...