Κρουαζιερόπλοια: Ανοίγουν τα λιμάνια από 1η Αυγούστου παρά την αύξηση των κρουσμάτων διεθνώς

Κρουαζιερόπλοιο
Πηγή: Eurokinissi

Επιβεβαιώνει ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το άνοιγμα της Ελλάδας στην κρουαζιέρα -παρά την αύξηση των κρουσμάτων διεθνώς- από την 1η Αυγούστου. Έστειλε ενημερωτική επιστολή του προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) και τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (MSC Cruises, Costa, TUI Cruises).

Το γεγονός αυτό έρχεται τη στιγμή που αυξάνονται τα κρούσματα διεθνώς. Ειδικοί μιλούν για το νέο κύμα πανδημίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι έλεγχοι στην χώρα δείχνουν την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε επίσημα ότι από 01/08/2020 επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια να επισκέπτονται 6 λιμάνια όταν εισέρχονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους λιμένες Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου.
Μετά από τον πρώτο ελλιμενισμό τους τα κρουαζιερόπλοια θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στο δρομολόγιό τους.

κρουαζιερόπλοιο
Πηγή: Eurokinissi

Όλα τα κρουαζιερόπλοια είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα

Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι το καθεστώς αυτό θα αλλάξει μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν νέες επιδημιολογικές συνθήκες, όπως αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του. «Όλα τα κρουαζιερόπλοια είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επιβάτες τους» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Θεοχάρης. Τονίζει παράλληλα ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανταποκρίνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας και εισάγει πρωτόκολλα υγείας, ειδικά για αυτή τη μορφή τουρισμού. Οι υγειονομικές διαδικασίες οι οποίες θα εφαρμόζονται υπό την επίβλεψη των ελληνικών αρχών στα κρουαζιερόπλοια, βασίζονται στα δημοσιευμένα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Healthy Gateways), ενώ έχουν προσαρμοστεί στην ελληνική νομοθεσία και τα εγχώρια δεδομένα».

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης που αφορά στο άνοιγμα της κρουαζιέρας, ο Υπουργός Τουρισμού κάλεσε τις εταιρείες του κλάδου να επανεκκινήσουν τις διαδικασίες των λειτουργιών Homeporting στην Ελλάδα. Επίσης, ζητά από τα μεγάλα διεθνή γραφεία κρουαζιέρας να συστήνουν στους πελάτες τους το ταξίδι στην Ελλάδα πέραν της θερινής περιόδου. «Η τρέχουσα σεζόν επεκτείνεται έως το τέλος του έτους» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Κρουαζιερόπλοιο
Πηγή: Eurokinissi

Θεοχάρης: Το άνοιγμα των λιμανιών της χώρας στην κρουαζιέρα είναι «επένδυση» στον Τουρισμό…

Με αφορμή Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη σήμερα, εμφάνισε το άνοιγμα των λιμανιών της χώρας στην κρουαζιέρα ως «επένδυση» για τον Τουρισμό, κυρίως για τα επόμενα χρόνια. Κι αυτές οι δηλώσεις παρά τις συνθήκες μεγάλης αύξησης στη διάδοση του κορονοϊού διεθνώς. Σημειωτέον η Ερώτηση του ΚΚΕ αφορούσε στον κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία και την ίδια την έναρξη της τουριστικής περιόδου, λόγω ελλιπών μέτρων προστασίας.

Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Μανώλης Συντυχάκης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ / Πηγή: ΒΟΥΛΗ

Δείτε ακόμα...