Κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο της Χίου

Στρατιώτες - Φαντάροι
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο της Χίου, καταγγέλλει η Τ.Ε Χίου του ΚΚΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται πολλά κρούσματα κορονοϊού σε μονάδα του ελληνικού στρατού αφού τα μέτρα προστασίας τηρούνται με το σταγονόμετρο και κατά περίπτωση.

Τέτοιες περιπτώσεις αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τη γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής στο πολύ σοβαρό ζήτημα της πανδημίας και εν τέλει πόσο εγκληματική αποδεικνύεται για την υγεία των νησιωτών και των στρατευμένων.

Το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας έχει εκφράσει την ανησυχία του για τη διασπορά του ιού στα στρατόπεδα και έχει καταθέσει προτάσεις με κάθε τρόπο για τα μέτρα που επιβάλλεται να πάρει η κυβέρνηση“, σημειώνει το ΚΚΕ.

Και συνεχίζει, “Στο νησί μας οι εγκαταστάσεις στην πλειοψηφία τους είναι παλιές, δεν προβλέπεται να στεγάζουν μεγάλο αριθμό στρατευμένων πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας“.

Στην ανακοίνωσή της η Τ.Ε ζητάει μέτρα προστασίας για τις στρατιωτικές μονάδες του νησιού:

  • Άμεσα τεστ κορονοϊού για όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μέσα στη μονάδα με κάποιον από τους νοσούντες με την κατάλληλη ιχνηλάτηση.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα σε τακτά διαστήματα τεστ στους φαντάρους και τα στελέχη όλων των μονάδων.
  • Λήψη μέτρων για την υγιεινή και την καθαριότητα. Με ευθύνη των μονάδων να αλλαχθούν κλινοσκεπάσματα στα φυλάκια και να μη μείνει στρατόπεδο χωρίς σαπούνι, αντισηπτικό, καθαριστικά.
  • Μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στους θαλάμους και στα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
  • Με την επιστροφή από άδειες να γίνεται μοριακό τεστ πριν την ένταξη στις δραστηριότητες της μονάδας.

Δείτε ακόμα...