Κύμη: Το νερό νεράκι λένε πολλά χωριά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Εύβοιας

Πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Κύμη, Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, Εύβοια
Φώτο Αρχείου / Πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Κύμη, Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, Εύβοια / Πηγή: Κωνσταντίνος Κατσός

Το νερό νεράκι λένε κυριολεκτικά πολλά χωριά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Εύβοιας και συγκεκριμένα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Παρότι η Κεντρική Εύβοια είναι σε υψηλή θέση σε βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και διαθέτει ποτάμια και πηγές ικανές να υδροδοτήσουν όλο το νησί, στην Κύμη στην κεντρική πλατεία, δεν είχε νερό για 4 μέρες, με τους καταστηματάρχες να ωρύονται. Αντίστοιχο πρόβλημα πριν ένα μήνα σημειώθηκε και στα Κριεζά. 

Την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κέκης και Κώστας Καρτελιάς κατήγγειλαν τις ευθύνες δημοτικών, περιφερειακών αρχών αλλά και κυβερνήσεων, η αντιλαϊκή διαχρονική πολιτική των οποίων έχει ως αποτέλεσμα:

  • Ανεπαρκείς και μη λειτουργικές υποδομές.
  • Πεπαλαιωμένο δίκτυο με τις τεράστιες διαρροές.
  • Έλλειψη προσωπικού στην ύδρευση.
  • Μη αξιοποίηση των φυσικών αποθεμάτων νερού.

Μεταξύ άλλων επισήμαναν πως «αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστη με καθαρό, φθηνό και επαρκές νερό! Στον 21ο αιώνα, με την τεχνολογία να έχει κάνει τεράστια άλματα, αντιμετωπίζουμε ακόμα βασικά προβλήματα όπως της υδροδότησης, που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί και να έχουν βελτιώσει ουσιαστικά το επίπεδο διαβίωσης». 

Καταλήγοντας τόνισαν: «Θεωρούμε ότι κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί εάν η αγανάκτηση δεν έχει στόχο τη διεκδίκηση και ανατροπή της διαχείρισης του νερού, που θα βάλει μπροστά τις ανάγκες του λαού και τα δικαιώματά του».

Δείτε ακόμα...