Κύπρος: Άσκηση ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας στο πλαίσιο της BRIGHT STAR 21

Από συνεκπαίδευση Κυπριακών και Αιγυπτιακών δυνάμεων
Από συνεκπαίδευση Κυπριακών και Αιγυπτιακών δυνάμεων / Πηγή: ΓΕΕΦ

Με αναφορές σε εκπαίδευση, άμυνα και ασφάλεια η Κύπρος συμμετέχει στην πολεμική «συγκέντρωση» στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλοι οι «μεγάλοι» και τοπικοί διεκδικητές του ελέγχου πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους στέλνουν πολεμικά αεροπλάνα, πλοία και στρατό στην Ανατολική Μεσόγειο με πρόσχημα την περιφερειακή ασφάλεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ανατολικής Μεσογείου. Από κοντά Ελλάδα και Κύπρος για να δηλώσουν παρόντες στη μοιρασιά. Η Κύπρος θα συμμετάσχει με άσκηση ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας στο πλαίσιο της BRIGHT STAR 21.

Συγκεκριμένα:

Από 01 έως 17 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί, στην Κύπρο άσκηση ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας, με την επωνυμία «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021», στην οποία θα συμμετέχει προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την Πολυεθνική Άσκηση «BRIGHT STAR 21», η οποία θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο, με τη συμμετοχή προσωπικού από την Εθνική Φρουρά.

Σκοπός της άσκησης – όπως δηλώνουν επιτελείς- είναι η «συνεκπαίδευση του προσωπικού σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον αγώνα κατοικημένων τόπων, την εκτέλεση επιχειρησιακών βολών, την παροχή Α’ βοηθειών στο πεδίο της μάχης».

Η συγκεκριμένη άσκηση, εντάσσεται στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας, μεταξύ των δυο κρατών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...