Κύπρος: Τριμερής συνάντηση Υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ στην Αθήνα (Γενάρης 2020)
Φώτο Αρχείου / Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ στην Αθήνα (Γενάρης 2020) / Πηγή: Eurokinissi

Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, η 3η τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή και η παραπέρα ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης της Ν.Δ, που συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκουν τη χώρα μας ακόμη περισσότερο στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με κεντρικό άξονα τη διαφύλαξη της ιμπεριαλιστικής «ασφάλειας» και «σταθερότητας» στην περιοχή. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ήδη σε μια σειρά ασκήσεων, με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ, που στοχευμένα εστιάζουν σε ζητήματα όπως περιπολίες στον κρίσιμο δίαυλο της Ανατολικής Μεσογείου, από Μάλτα έως Σουέζ. Είναι επίσης γνωστό ότι στο πλαίσιο των συνεκπαιδεύσεων στη χώρα μας, αξιοποιούνται από το Ισραήλ, τα σύνθετα και απαιτητικά γεωγραφικά ανάγλυφα, στην εφαρμογή πιθανών επιχειρήσεων σε βάρος γειτονικών κρατών στη Μέση Ανατολή, ή και σε βάρος του Ιράν.

Οι τριμερής συναντήσεις επιβεβαιώνουν κάθε φορά ότι γίνονται για την προώθηση διευθετήσεων, κάτω από αμερικανονατοϊκή ομπρέλα των συμφερόντων των αστικών τάξεων των χωρών που συμμετέχουν, με χαμένους τους λαούς της περιοχής που βιώνουν τις βαριές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ξεπλένει την επικίνδυνη ισραηλινή πολιτική για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και στηρίζει το σχέδιο ΗΠΑ-Ισραήλ, που ενισχύει την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Εμπλέκει επίσης τη χώρα μας στις αντιπαραθέσεις μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου και Παλαιστινιακής αρχής για τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δ.Βα

Δείτε ακόμα...