Κυρ. Μητσοτάκης: Στον «οχαδερφισμό» και το ρουσφέτι φόρτωσε το έγκλημα στα Τέμπη

Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με 57 νεκρούς / Πηγή: Eurokinissi

Στον «οχαδερφισμό» και το ρουσφέτι φόρτωσε για άλλη μια φορά ο Κυρ. Μητσοτάκης το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, στη λογική του ανθρώπινου λάθους, προκαλώντας βάναυσα τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών και εμπαίζοντας τον λαό.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας χτες το πρωί στο «Mega», ενώ από τη μια ισχυρίστηκε ότι νιώθει «πολύ βαριά την ευθύνη που μου αναλογεί» διότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης, αμέσως μετά χρέωσε το έγκλημα στον «οχαδερφισμό», στην «αδιαφορία», στις «πελατειακές λογικές» και στα «ρουσφέτια», χρεώνοντας στον συνδικαλισμό τη μη επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με το αστικό κράτος. Εβαλε έτσι ξανά πρόταγμα την «αξιολόγηση στους δημόσιους υπαλλήλους» και χαρακτήρισε τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» «ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας». Καμία αναφορά, ωστόσο, από τον πρωθυπουργό στην πολιτική της «απελευθέρωσης» του σιδηρόδρομου και της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Με φόντο, δε, τη νεανική οργή απέναντι στο έγκλημα και γενικότερα απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική, κατέφυγε σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους νέους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών, λέγοντας ότι πρέπει «να φροντίσουν οι ίδιοι να διαμορφώσουν το μέλλον τους και να μην αφήσουν αυτή την επιλογή σε κάποιον άλλον». Μια τοποθέτηση, βέβαια, που τους θέλει «μαντρωμένους» σε ό,τι τους προσφέρουν ως λύση τα αστικά κόμματα, μακριά από τους οργανωμένους λαϊκούς αγώνες, στους οποίους μετείχαν μαζικά, ερχόμενοι σε κόντρα με την πολιτική του κεφαλαίου.

Στην προσπάθειά του, εξάλλου, να φανεί φιλολαϊκός αναφέρθηκε και στη σημασία του προληπτικού ελέγχου σε θέματα υγείας, εστιάζοντας στον καρκίνο του μαστού και την αντιμετώπισή του. Ομως, προσπέρασε το κύριο, ότι ουσιαστική πρόληψη δίχως αναπτυγμένη και στελεχωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορεί να υπάρξει, ειδικά με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, για γέλια ήταν η τοποθέτησή του όταν αναφερόμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έψεξε το λεγόμενο TikTok «διότι είναι ένας αλγόριθμος ο οποίος αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα πώς αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Π.χ., εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή του TikTok και έχω απαγορεύσει και σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν». Και το είπε αυτό μετά τη σωρεία αποκαλύψεων για τα λογισμικά τύπου «Predator», τις υποκλοπές της ΕΥΠ, το τρομακτικό νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ, τις διαρροές απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις «συμμάχων».

Τέλος, μίλησε για βελτίωση των υποδομών στον αθλητισμό, μιλώντας για τα γήπεδα ποδοσφαίρου των εταιρειών, των ΠΑΕ, όταν ο αθλητισμός για τον λαό και τη νεολαία μαραζώνει και οι υποδομές λαϊκής άθλησης είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Δείτε ακόμα...