Κυβερνήσεις και κεφάλαιο φορτώνουν στο λαό τα βάρβαρα προαπαιτούμενα του «Ταμείου Ανάκαμψης» της ΕΕ

Τα βάρβαρα προαπαιτούμενα του «Ταμείου Ανάκαμψης» της ΕΕ φορτώνονται στο λαό τόνισε σε παρέμβασή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ανέφερε τα εξής:

«Μερικούς μήνες μετά την έγκριση του σχεδίου “Ελλάδα 2.0” οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει πικρή εμπειρία των αντιλαϊκών προβλέψεων του νέου υπερμνημονίου του “Ταμείου Ανάκαμψης” της ΕΕ.

Το “Ταμείο” που υπερψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα αστικά κόμματα, μοιράζει χρήματα των λαών σαν επιδοτήσεις “μαμούθ” στους ομίλους της “πράσινης” και “ψηφιακής ανάπτυξης”, για εγγύηση της κερδοφορίας τους, φορτώνοντας στο λαό βάρβαρα προαπαιτούμενα όπως ο “ευρωενωσιακής κοπής” νόμος έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, η περαιτέρω διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, νέοι φόροι, πανάκριβο ρεύμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Η οικονομική πολιτική, είτε επεκτατική, είτε περιοριστική, στην κρίση και στην ανάκαμψη, εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για την κερδοφορία του, όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Πραγματική διέξοδος αποτελεί η οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης για αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις και ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, για προσλήψεις προσωπικού και μέτρα στα σχολεία, όπου διαμορφώνονται συνθήκες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Είναι η πάλη ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τις κυβερνήσεις τους, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...