Κυβέρνηση: Ενταση της καταστολής με τοποθέτηση 750 καμερών στην Αττική

Κάμερες κλειστού κυκλώματος σε κτίριο - Παρακολούθηση - καταστολή
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Τις κυβερνητικές προτεραιότητες για τη δημόσια τάξη έθεσε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους αστυνομικούς συντάκτες.

Μία από τις επτά προτεραιότητες του υπουργείου αποτελεί, με πρόσχημα την εγκληματικότητα, η τοποθέτηση 750 καμερών επιτήρησης – παρακολούθησης στην Αττική, οι οποίες θα λειτουργήσουν μαζί με τις 150-200 υπάρχουσες. Μάλιστα, για τη χρήση των καμερών έφερε ως παράδειγμα και την πόλη του Λονδίνου, όπου μεγάλος αριθμός από κάμερες καταγράφει στην ουσία τις κινήσεις του πληθυσμού του. Ενταγμένες συνεπώς στην ένταση της καταστολής, ενώ σε ένα μήνα θα «βγει στον αέρα» και ο διαγωνισμός για τις κάμερες σώματος σε αστυνομικούς.

Οσον αφορά το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, αναφέρθηκε στην επέκταση κατά 35 χλμ. του φράχτη στον Εβρο, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Γ. Κατσαφάδο να μεταβαίνει κάθε βδομάδα στην περιοχή, για να επιτηρεί την εφαρμογή των κυβερνητικών επιλογών ενίσχυσης της καταστολής στα σύνορα σε βάρος των κατατρεγμένων.

Οσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, που δεν έχει καταφέρει να «πατήσει πόδι» στα πανεπιστήμια, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι θα διατεθεί σε χώρους φύλαξης των πανεπιστημίων και ότι στο «ραντάρ» της υπόλοιπης αστυνομίας θα παραμείνει «οποιαδήποτε παραβατική πράξη μέσα στα πανεπιστήμια».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην οπαδική βία και στην ΕΔΕ για τις ευθύνες της αστυνομίας στην κάθοδο των φασιστών – χούλιγκαν, η οποία καθυστερεί χαρακτηριστικά.

Πηγή: Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»

Δείτε ακόμα...