Ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικάνων στην Αλεξανδρούπολη

Πάιατ
Πηγή: Eurokinissi

Με ευχές για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικάνων από την Αλεξανδρούπολη, τη “στρατηγική περιουσία των ΗΠΑ” επιβεβαίωσε η κυβέρνηση τη συμμετοχή της στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικάνων.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής καλωσόρισε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ. Ξεχωριστά υποδέχθηκε και “τον καλό φίλο” όπως είπε, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Πάιατ.

Καλλιέργησε πάλι τις αυταπάτες “προστασίας” από τους Αμερικάνους. Είπε “ότι είναι σαφής ο συμβολισμός αυτής της επίσκεψης. Και μετά μπήκε στο “ψητό”:η ουσία έχει να κάνει με το γεγονός της επίδειξης του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Η διοίκηση του Ο.Λ.Α. παρουσίασε «τη δυνατότητα που έχει το λιμάνι. Να καταστεί ένας ενεργειακός κόμβος, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Προέταξε τις ανάγκες των μονοπωλίων. Αναφέρθηκε στην κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού. Θα συνδέει το Λιμένα Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία. Δήλωσε πως «θα γίνει με το ειδικό καθεστώς των απαλλοτριώσεων. Έτσι ώστε οι απαλλοτριώσεις αυτές να γίνουν απ’ το υπουργικό συμβούλιο για έργα εθνικής σημασίας».

Ο Κ. Καραμανλής έδειξε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει “γην και ύδωρ” σε μονοπώλια και ιμπεριαλιστές προστάτες τους. Μίλησε για «την ξεκάθαρη διάθεση που έχει η κυβέρνηση να ξεμπλοκάρει μεγάλα έργα που έχουν βαλτώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Στη σύσκεψη, της οποίας ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του λιμένα, συμμετείχαν:

  • ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής,
  • ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α., Κώστας Χατζημιχαήλ
  • ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Α., Κώστας Χατζηκωνσταντίνου
  • ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ,
  • ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και
  • ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Προκλητική η επίσκεψη για τους κατοίκους της περιοχής που δοκιμάζονται

Την ίδια ώρα η περιοχή και οι κάτοικοί της στενάζουν από την ασφυκτική κατάσταση με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Κύριοι υπεύθυνοι είναι το Ν.Α.Τ.Ο και η Ε.Ε. Μία με τα παζάρια τους με την Τουρκία. Την άλλη με τα νησιά – φυλακές της ΕΕ. Και βέβαια με τον δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ που σπέρνει πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Αυτά είναι ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικάνων για την Αλεξανδρούπολη.

Αυτή η επίσκεψη είναι τουλάχιστον προκλητική. Μοναδικός σκοπός των Η.Π.Α και όλων των ιμπεριαλιστικών κρατών είναι το πως θα βγουν κερδισμένοι στον ανταγωνισμό τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη. Αξιοποιούν κάθε μέσο. Διαλύουν χώρες και λαούς. Μετατρέπουν σε στόχο την Αλεξανδρούπολη.

Δεν κρύβονται βεβαίως και οι σοβαρές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων. Στηρίζουν με νύχια και με δόντια την πολιτική της Ε.Ε και του Ν.Α.Τ.Ο. Δουλεύουν για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου και της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της χώρας μας.

Δείτε ακόμα...