Κυβέρνηση: Φιέστα για το άνοιγμα του σιδηρόδρομου – Επανεκκίνηση χωρίς τηλεδιοίκηση

Επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου με τον Γεραπετρίτη και στελέχη της hellenic train σ μία επικοινωνιακή φιέστα
Πηγή: Eurokinissi

Επανεκκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη των επιβατικών τρένων, με την κυβέρνηση να επιδίδεται σε επικοινωνιακές φιέστες χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί σε λειτουργία η τηλεδιοίκηση.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Π. Τερεζάκης και στελέχη της «Hellenic Τrain», ταξίδεψαν στο πρώτο βαγόνι του δρομολογίου, σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς, ένα μήνα μετά την εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη.

Ωστόσο, τα μόνα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι η κίνηση των αμαξοστοιχιών με χαμηλότερες ταχύτητες και η ύπαρξη δύο σταθμαρχών.

Ταυτόχρονα, η πολιτική της απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων και το κατατμημένο σε διαφορετικές εταιρείες σιδηροδρομικό έργο, η λογική του κόστους – οφέλους όσον αφορά στην ασφάλεια, η τεράστια υποστελέχωση παραμένουν στο ακέραιο, θέτοντας υπό μόνιμο κίνδυνο επιβάτες και εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι το πρώτο δρομολόγιο της «Ηellenic Train» ξεκίνησε στις 8.28 π.μ. από τον σταθμό Λαρίσης προς Καλαμπάκα και το δεύτερο δρομολόγιο προγραμματίστηκε για τις 10.28 π.μ. και θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απρίλη θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απρίλη.

Δείτε ακόμα...