Κυβέρνηση: Με «ατομική ευθύνη» και εκκλήσεις για αυτοπροστασία η αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας

Πλημμύρες και καταστροφές από την έντονη βροχόπτωση στις πυρόπληκτες περιοχές της Β.Εύβοιας, στιγμιότυπα από την Αγία Άννα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021. (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/ EUROKINISSI)

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ). Συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβος Θεοδώρου. Το αντικείμενο ήταν η αντιμετώπιση της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού και η «συνταγή», οι γνωστές εκκλήσεις για αποφυγή άσκοπων κινήσεων των πολιτών και προτροπές για αυξημένη ετοιμότητα και εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού και των μέσων των δήμων και των Περιφερειών.

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να ριχτούν όλα στην «ατομική ευθύνη» ώστε να «ξεπλυθούν» οι ευθύνες όλων διαχρονικά των αστικών κυβερνήσεων για την ανύπαρκτη αντιπλημμυρική, όπως και αντιπυρική ή αντισεισμική προστασία και πρόληψη. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Μπάλος», που περιλαμβάνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.

Δείτε ακόμα...