Κυβέρνηση: Με «αυτοδιάγνωση» και «ατομική ευθύνη» θα ανοίξουν εστίαση, σχολεία και τουρισμός

EUROKINISSI

Με «αυτοδιάγνωση» και «ατομική ευθύνη», αντί για πραγματικά μέτρα προστασίας, θα γίνει το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού, όπως κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επαναλάβει το έγκλημα του περσινού καλοκαιριού, προχωρώντας στην «επανεκκίνηση» οικονομικών δραστηριοτήτων με βάση τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, μαζί με την προαναγγελία ότι το Πάσχα δεν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ανακοίνωσε έναν «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα:

– Τη Δευτέρα 3 Μάη θα επαναλειτουργήσει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία θα διευρυνθεί έως τις 11 το βράδυ. Πετώντας για ακόμη μια φορά το «μπαλάκι» στους ίδιους τους εργαζόμενους, ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτικά τα self test για όσους εργάζονται στην εστίαση.

– Στις 10 Μάη θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα δημοτικά σχολεία, με μοναδικό μέτρο τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

– Το Σάββατο 15 Μάη θα ανοίξει ο Τουρισμός «με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μάη θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους και θα επιτραπούν ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, «θα ξεκινήσει μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι «ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια» η διανομή των self test. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...