Κυβέρνηση: Νέα επέκταση του φράχτη του Έβρου ακόμα 35 χιλιομέτρων

Ο φράκτης στον Έβρο - Τείχος
Φώτο Αρχείου / Ο φράκτης στον Έβρο / Πηγή: Eurokinissi

Μια νέα επέκταση του φράχτη του Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποφάσισε η κυβέρνηση, και μάλιστα με fast track επιλογή αναδόχου την κατασκευή 35 ακόμα χιλιομέτρων από την Κορνοφωλιά Σουφλίου μέχρι τους Ψαθάδες Διδυμότειχου.

Στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, υπογραμμίστηκε η ανάγκη τήρησης των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων για την κατασκευή της επέκτασης και την παράδοση του νέου φράκτη έως τις αρχές της άνοιξης.

Εξάλλου, ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε όχημα που μετέφερε μετανάστες και ανετράπη, υπό άγνωστες συνθήκες, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής επί του οδοστρώματος.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί αστυνομικοί εντόπισαν στο ύψος των Σαπών εντός του ΙΧΦ αυτοκινήτου θανάσιμα τραυματισμένο ένα άτομο και έξω απ’ αυτό άλλους δεκαπέντε μετανάστες, εκ των οποίων οι τρεις τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο οδηγός αναζητείται από τις αρχές, ενώ το όχημα κατασχέθηκε. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Δείτε ακόμα...