Κυβέρνηση: Νοσοκομεία «μιας νόσου» αντί για επίταξη των ιδιωτικών

EUROKINISSI

Με την μετατροπή νοσοκομείων της Αττικής σε νοσοκομεία «μιας νόσου», που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικκίλιας, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια νοσοκομεία που ασφυκτιούν από τα πολλά περιστατικά covid και από το «κόκκινο» έχουν περάσει στο «βαθύ κόκκινο» όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός. Επιμένοντας παράλληλα να μην προχωρά στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα και στην ένταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων στο σύστημα εφημεριών. Με τα νοσοκομεία «μιας νόσου» χιλιάδες είναι αυτοί που στερούνται την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον υπουργό στην Αττική θα εφαρμοσθεί σχέδιο έκτακτης κατάστασης και θα υπάρξει «συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» που κρίνεται κομβικής σημασίας στην παρούσα φάση καθώς «το Σύστημα Υγείας ξεπερνά τα όριά του» σε επίπεδο υποδομών και σε προσωπικό όταν σε ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια νοσηλεύονται 431 ασθενείς και στην Αττική νοσηλεύονται 1.528 σε απλές κλίνες κορονοϊού. Επιπλέον έκανε λόγο για «αφόρητη πίεση» στην Αττική εδώ και 19 ημέρες. 

Ο υπουργός «πανηγύρισε» για τις «νέες» ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν κυρίως από μετατροπές non covid Μονάδων και μίλησε για ετοιμότητα του σχεδιασμού από τον περασμένο Νοέμβρη και «αυξήσαμε τις ΜΕΘ της Αττικής από 168 σε 229».

Είπε επίσης ότι το νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid, ενσωματώνοντας παθολογικές κλινικές από άλλα νοσοκομεία των οποίων οι κλινικές αυτές μετατρέπονται σε covid. Το ιδιωτικό «Ερρίκος Ντυνάν» θα δέχεται περιστατικά αποκλειστικά non covid σαν «δημόσιο νοσοκομείο» (εκτός της ογκολογικής κλινικής, της Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και των τακτικών ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία που θα παραμείνουν ιδιωτικά) και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο» το οποίο θα είναι αποκλειστικά για covid.

Επίσης, το «Ωνάσειο» θα δέχεται επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά από την Αττική και τη Νότιο Ελλάδα, το «Θριάσιο» και το «Ασκληπιείο Βούλας» στις εφημερίες τους θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια για παθολογικά περιστατικά non covid.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα προστεθούν » επτά ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο» και τις «επόμενες ημέρες» άλλες 29 ΜΕΘ covid (12 στον «Ευαγγελισμό», 10 στο «Τζάνειο» και επτά στο «Ασκληπιείο»). 

Δεν ξέχασε να παραλείψει την σύσταση στους πολίτες να μην χαλαρώνουν, να τηρούν τα μέτρα καθώς «είμαστε στο πιο δύσκολο σημείο αυτής της επιδημίας» ενώ συνέχισε στη λογική του εφησυχασμού σε ότι αφορά το εμβόλιο λέγοντας πως «η ελπίδα είναι εδώ» και ανακοίνωσε τον εμβολιασμό της ηλιακής ομάδας άνω των 65 ετών με αυτό της AstraZeneca.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...