Κυβερνητική σύσκεψη για Έβρο και Πάρνηθα: Σχέδιο «αλά Εύβοια» και «Μπίζνες» στα καμένα

Στα πρότυπα της γνωστής πολιτικής «ευκαιριών» μετά την τεράστια καταστροφή στην Εύβοια κινείται η κυβέρνηση και στην περίπτωση των πυρκαγιών σε Έβρο και Πάρνηθα όπως προκύπτει από τη σημερινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκη, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε η κήρυξη από τη Δασική Υπηρεσία ως αναδασωτέων όλων των εκτάσεων που κάηκαν σε Έβρο και Πάρνηθα, που αποτελεί τυπική υποχρέωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Προανήγγειλε τις «μπίζνες» των ιδιωτών μέσα από τα τεχνικά έργα, που θα αναλάβουν οι «ανάδοχοι αποκατάστασης», ένας θεσμός που εφαρμόστηκε και πέρυσι στις μεγάλες καταστροφές της Εύβοιας και αφορά μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που με το πρόσχημα της «αποκατάστασης» θα επιδοθούν σε κερδοφόρες δουλειές πάνω στα καμένα και όχι μόνο.

Κατά τα λοιπά, επισημάνθηκε η «φροντίδα» της κυβέρνησης «για την άγρια πανίδα, να έχουν δηλαδή τα ζώα που επιβίωσαν ζωοτροφές και νερό για το διάστημα των επόμενων μηνών» όταν το Δάσος της Δαδιάς -κυρίως- επλήγη ξανά μόλις πέρσι, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή σε χλωρίδα και πανίδα, ενώ τουλάχιστον εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόθεση της κυβέρνησης να ενταθούν οι εργασίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων με ευθύνη των Περιφερειών, μέτρο που έρχεται κατόπιν εορτής.  

Δείτε ακόμα...