Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών μαχητικών στην Πολωνία – «Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις αποφάσεις σε ΝΑΤΟ και ΕΕ»

Ενημέρωση τω πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου
Ενημέρωση τω πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο περαιτέρω εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία μέσω της αποστολής ελληνικών μαχητικών στην Πολωνία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας και τους συμμάχους μας» απάντησε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ερώτηση αν η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί το αίτημα να σταλούν μαχητικά αεροσκάφη στην Πολωνία από κράτη μέλη της ΕΕ. Δεν απέκλεισε επίσης να σταλεί στην Ουκρανία και νέο φορτίο με στρατιωτικό υλικό καθώς σε σχετική ερώτηση απάντηση πως «είμαστε σε συνεννόηση με τους εταίρους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ». 

«Δεν πρέπει να περνούμε αποστάσεις» ισχυρίστηκε ο Γ. Οικονόμου και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι «πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αποφάσεις ολόκληρου του δυτικού κόσμου, με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». 

Ήδη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για βαθύτερη εμπλοκή στον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσικι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι η Ελλάδα «είναι σε ετοιμότητα να παράσχει βοήθεια σε τομείς που θα της ζητηθεί…»

Δείτε ακόμα...