Λ. Κανέλλη: Οι γυναίκες δεν αρκούνται σε μπαλώματα θέλουν ακέραιο το ρούχο της ευτυχίας

Πρέπει να σπάσουμε τον “φαύλο κύκλο” της βίας βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που διατηρούν τη γυναικεία ανισοτιμία και σε αυτό το δρόμο καλούμε κάθε γυναίκα και άνδρα, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στη Βουλή στην συζήτηση που έγινε με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

Η ρίζα της βίας και της κακοποίηση των γυναικών, σημείωσε, βρίσκεται στην ανισότιμη θέση των γυναικών όπως διαμορφώθηκε ιστορικά και διατηρήθηκε σε όλες τις εκμεταλλευτικές κοινωνίας και στο καπιταλιστικό σύστημα. Αναφέρθηκε στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν την εργοδοτική βία, στις μητέρες με παιδιά που έχουν αναπηρίες και σηκώνουν τα βάρη της έλλειψης δομών στήριξης, τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν βια λεκτικά και σωματική βια και μέσα στις οικογένειες, ενώ έκανε αναφορά στις 13 γυναίκες που δολοφονήθηκαν εντός του 2021. 

Τόνισε ότι χρειάζεται ολόπλευρη προστασία στήριξη από το κράτος των γυναικών που είναι θύματα βίας και κακοποίησης. Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν μόνο ελάχιστα κέντρα που υποχρηματοδοτούνται και χωρίς το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της αυστηροποίηση των ποινών αλλά υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί το ζήτημα μόνο μέσω της ποινικής νομοθεσίας.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι γυναίκες όπως και όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται όλο τον ουρανό, δεν αρκούνται στα ψίχουλα θέλουν όλο το καρβέλι της ευτυχίας, δεν αρκούνται στα μπαλώματα των προβλημάτων τους θέλουν ακέραιο το ρούχο της ευτυχίας που θα έλεγε και ο Μπρεχτ, κατέληξε η Λιάνα Κανέλλη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...