Λ. Κανέλλη: Το ΚΚΕ θα κατταγγέλλει τις δολοφονικές ευθύνες του συστήματος

Στο γεγονός ότι, ανάμεσα σε άλλα, οι χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για το νέο νομοσχέδιο για τον σιδηρόδρομο συνιστούν και μια παραδοχή για την εγκληματική πολιτική που ακολουθούνταν και εξακολουθεί να διαμορφώνει επικίνδυνη κατάσταση στα τρένα, αναφέρθηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, ξεκινώντας την παρέμβαση της στον ρ/σ Real fm.

Ανέδειξε μια σειρά ζητήματα σχετικά με την πολιτική «απελευθέρωσης» της ΕΕ σε τομείς όπως η ενέργεια και οι υποδομές, που υπάρχει και στο εν λόγω νομοσχέδιο, που επιβεβαιώνουν ότι το αστικό κράτος ιεραρχεί την κερδοφορία των ομίλων και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 

Παρέθεσε πληθώρα παραδειγμάτων για τις εγκληματικές ευθύνες όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, ενώ, με αφορμή την παραπομπή στη Βουλή δικογραφίας σχετικά με τους πρώην υπουργούς Μεταφορών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε και την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν καταθέσει γονείς θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, ανάμεσά τους οι οικογένειες Τσακλίδη – Βασάρα, Χατζηβασιλείου – Φόργιαν και Παυλίδη, ζητώντας την ποινική δίωξη των πρώην υπουργών Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή (ΝΔ), για εγκληματικές πράξεις που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σχολιάζοντας τις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος τόνισε και τη στάση μιας σειράς πολιτικών δυνάμεων του συστήματος που «ενώνονται» στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα για να επιτεθούν στις δυνάμεις του ΚΚΕ και να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων. 

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε «δεν ταλαντεύεται» ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι «θα καταγγέλλει τις δολοφονικές ευθύνες του συστήματος». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...