Λ. Νικολάου – Αλαβάνος: Κόντρα στην κούφια ευρωενωσιακή αλληλεγγύη οργάνωση της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τα «Συμπεράσματα του Συμβουλίου» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος στην τοποθέτησή του ανέφερε τα παρακάτω:

«Οι καθιερωμένοι πανηγυρισμοί και οι “κούφιες” διακηρύξεις περί αλληλεγγύης μετά από κάθε Σύνοδο Κορυφής δεν μπορούν να κρύψουν τους σφοδρούς ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της ΕΕ. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία ερίζουν για τιμές, υποδομές, αγωγούς, αποθήκευση και ενεργειακή επάρκεια.

Ταυτόχρονα, οι λαοί κάνουν αμέτρητες θυσίες πληρώνοντας την κερδοφορία των “πράσινων” ομίλων και τις κυρώσεις της ΕΕ στον ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία. Τα λαϊκά προβλήματα όμως προϋπάρχουν του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Τα γεννούν η στρατηγική της “πράσινης μετάβασης”, της απελευθέρωσης της Ενέργειας, που η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της καθιέρωσαν για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τα κουπόνια ενεργειακής φτώχειας, που είναι λεφτά του λαού, τα διάφορα “καλάθια” δεν αντιμετωπίζουν την αβάσταχτη ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα.

Οι λαοί σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία αφήνουν πίσω τις ευρωενωσιακές ψεύτικες προσδοκίες και εναντιώνονται στη στρατηγική ακρίβειας και εξαθλίωσης της ΕΕ. Απορρίπτουν τη στάση αναμονής και απαιτούν σήμερα αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και φθηνή Ενέργεια, κατάργηση φόρων, κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...