La Liga: Στο Champions League οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Σεβίλλη και Σοσιεδάδ, εάν διακοπεί η σεζόν

Barcelona Chelsea Ποδόσφαιρο
Πηγή : Eurokinissi

Το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν -σε περίπτωση που δεν συνεχιστεί τελικά η φετινή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού-, αποφάσισε η ομάδα εργασίας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από σύσκεψη, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη (16/4), αποφασίστηκε αυτές να είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Δηλαδή, εκείνες που βρίσκονταν στις τέσσερις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα πριν την προσωρινή διακοπή.

Με το ίδιο σκεπτικό, στο Europa League θα παίξουν η πέμπτη και η έκτη, δηλαδή η Χετάφε και η Ατλέτικο, αντίστοιχα.

Δεδομένου ότι η Ισπανία βγάζει και έβδομη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (στο Europa League), αποφασίστηκε αυτή να είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία έχει περάσει στον τελικό του Κυπέλλου μαζί με τη Σοσιεδάδ (εξασφαλίζει βάσει του παραπάνω σχεδίου τη συμμετοχή της στο Champions League) και όχι η Βαλένθια, που είναι αυτή τη στιγμή έβδομη.

Βέβαια, η UEFA έχει ξεκαθαρίσει στις ομοσπονδίες-μέλη της πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν κάποια ομοσπονδία πάρει πρόωρη απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματός της, ίσως να υπάρξει αποβολή των ομάδων αυτού του μέλους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Υπενθυμίζεται, ότι την επόμενη εβδομάδα η UEFA θα προχωρήσει σε νέα τηλεδιάσκεψη με τις 55 ενώσεις-μέλη της, προκειμένου να αποφασιστεί το πώς θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα.

Στιγμιότυπα από παλιότερες εμφανίσεις των εν λόγω ομάδων παρακάτω :

Δείτε ακόμα...