Λαγός

Στη Φρεγάτα «Ύδρα» στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, πριν τον απόπλου της για την Ερυθρά Θάλασσα
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, επισκέφθηκε, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, την φρεγάτα «Ύδρα» στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, πριν τον απόπλου της για την Ερυθρά Θάλασσα / (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Περιοδεύοντας στην πλατεία Ευόσμου και περνώντας μπροστά από το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ, ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας, άκουσε να του φωνάζουν «φέρε πίσω τη φρεγάτα!».

Λίγο αργότερα, περιγράφοντας σε ομήγυρη το περιστατικό, είπε ότι «δεν μπορώ να φέρω πίσω τη φρεγάτα, γιατί εγώ την έστειλα. Εγώ ήμουν ο κύριος παράγοντας που οργανώθηκε αυτή η επιχείρηση».

Και επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης στην παραπέρα στρατικοποίηση της ΕΕ, στο όνομα της …προστασίας των συνόρων της χώρας. Αναρωτιόμαστε αν για να τα πει αυτά ο υπουργός, συμβουλεύτηκε και το πλήρωμα της φρεγάτας «Υδρα», που μόλις επέστρεψε από την Ερυθρά και είδε τον χάρο με τα μάτια ουκ ολίγες φορές, επιχειρώντας για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας.

Οι αντιδράσεις γι’ αυτήν την αποστολή ήταν μεγάλες πριν καν αποπλεύσει η «Υδρα». Πόσο μάλλον τώρα που αποδείχτηκε ότι καμιά δουλειά δεν έχουν οι στρατευμένοι μας σε τέτοιες πολεμικές αποστολές στο στόμα του λύκου.

Το γεγονός πάντως ότι η κυβέρνηση κομπάζει για τον ρόλο «λαγού» στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στην παραπέρα στρατικοποίηση της ΕΕ, μόνο ανησυχία θα πρέπει να γεννά στον λαό και ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση από την επόμενη μέρα, για να γυρίσουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό, να μη φύγει κανένα άλλο πλοίο για την Ερυθρά.

Το σχόλιο του Ριζοσπάστη

Δείτε ακόμα...