Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου: Εκφράζει τη συμπαράστασή της στον κρατούμενο, από την Πέμπτη, μαθητή

Φώτο Αρχείου / Καταστολή - Ελληνική Αστυνομία - ΜΑΤ - Προσαγωγές μαθητών στο συλλαλητήριο της 15ης Οκτώβρη 2020
Άνδρες των ΜΑΤ μόλις έχουν περικυκλώσει μαθητές που έκαναν το «έγκλημα» να διεκδικήσουν μέτρα ασφαλείας για τα σχολεία τους

Την αμέριστη συμπαράστασή της στον κρατούμενο -από την περασμένη Πέμπτη για τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο- μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο οποίος θα περάσει αύριο αυτόφωρο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαλανδρίου.

Παράλληλα, καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού και το όργιο τρομοκρατίας εις βάρος μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και καλεί τη σχολική κοινότητα και κάθε άλλον αρμόδιο να διευκολύνουν την κάθοδο μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων, αύριο στις 11 π.μ. «για να υπερασπιστούμε ον μαθητή και να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Χαλανδρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που κρατείται στη ΓΑΔΑ από την Πέμπτη και θα περάσει από αυτόφωρη διαδικασία αύριο Δευτέρα για τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί η κυβέρνηση, με τελευταίο συμβάν να κρατείτε ένα παιδί 14-15 χρόνων γιατί άκουσον άκουσον ζήταγε μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές 15 παιδιά ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, επιπλέον καθηγητές και καθαρίστριες στα σχολεία.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών γονιών εκπαιδευτικών συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους που είναι αιτήματα σύσσωμου του λαϊκού κόσμου και θα είμαστε την Δευτέρα στην Ευελπίδων να συμπαρασταθούμε στον μαθητή.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του χωρίς καμιά κατηγορία.

Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, μας έχουν δείξει με τη στάση τους τον δρόμο του αγώνα, μας έδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται, ξέρουν πως συλλογικά θα νικήσουν.

Εμείς από τη μεριά μας σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” καλούμε τη σχολική κοινότητα και κάθε άλλον αρμόδιο να διευκολύνουν την κάθοδο μαθητών γονιών εκπαιδευτικών στη σχολή Ευελπίδων στο κτίριο 9 στις 11.00 για να υπερασπιστούμε τον μαθητή και να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό».

Δείτε ακόμα...